Sinterklaas

Sint en Piet
Welkom Sint en Piet

Nieuwe Sinterklaas-voorstelling 2023

Met mijn prachtige Sinterklaas en Pieten-poppen heb ik een sfeervolle nieuwe voorstelling gemaakt. Ik speel deze als tafelspel, ben als poppenspeler dus zichtbaar en heb interactie met het publiek. Het is een lieve, rustige voorstelling met mooie beelden. Je voelt de geborgenheid en geheimzinnigheid van het Sinterklaasfeest, zónder de stress of angsten die door het misgaan van alles bij het Sinterklaasjournaal voor veel kinderen voor spanning zorgen.

Sinterklaas schoen zetten
Jippie, ik mag mijn schoen zetten!

Waar de Sinterklaas-voorstelling over gaat

Het is een fijne poppenspel-voorstelling, waarin alle aspecten van het gezellige Sinterklaasfeest aan bod komen: Het kijken bij de intocht van de stoomboot, je schoen mogen zetten bij de kachel, het zingen van Sinterklaasliedjes, snoepgoed wat gestrooid wordt, het ‘heerlijk avondje’ dat is gekomen, het lezen van een gekregen Sinterklaasgedicht, de nieuwsgierigheid bij het uitpakken van cadeautjes en het zingen van het afscheidslied. Zing dus vooral mee. 🙂 

Sinterklaas en Pieterbaas
Sinterklaas komt op bezoek

Sinterklaas-voorstelling voor jonge kinderen

Het is een voorstelling waar jonge kinderen zullen genieten van de herkenning en de sfeer. Deze voorstelling is uitermate geschikt voor peuters op KDV of PSZ, voor kleuters (PO, SBO, SO), de jongste groepen van BSO’s én kinderen op AZC’s (er is veel te zien, dus het is niet erg als zij nog weinig Nederlands verstaan en zo leren ook zíj het Sinterklaasfeest kennen). Ook bibliotheken, (kinder)boekwinkels en kleine theaters kunnen deze voorstelling boeken! 

Schoen zetten Sinterklaas
Zet je schoentje er maar bij!

Voorstelling voor VB-instellingen en PG-verpleeghuizen

Ik heb óók een versie van deze Sinterklaasvoorstelling gemaakt voor volwassenen met een verstandelijke beperking en ouderen met dementie. Zij zullen hierin houvast vinden (“Oh ja, zó ging het.”), herkenning (“Wat leuk, dat weet ik nog.”) en kunnen herinneringen ophalen aan hoe dat bij hén thuis vroeger ging (gericht op reminiscentie en interactie). Wilt u deze mooie voorstelling boeken voor uw instelling of verpleeghuis, neem dan ook contact op!