Kinderfeestjes

Is je dochter of zoon binnenkort jarig en zoek je iets leuks voor het kinderfeestje? Vraag dan een sfeervolle poppenspel-voorstelling door een poppenspeler aan, of een mooi verhaal door een verhalenverteller. Dat is zeker een succes voor op het feestje! Ik treed op in Nijmegen en directe omgeving. In overleg treed ik ook op in Arnhem, Dieren en Zutphen (alleen als dit in mijn planning past en met het OV bereikbaar is). 

  • Voor kinderen die 4, 5, 6 jaar worden verzorg ik een als poppenspeler een tafelspelvoorstelling bij een mooi verhaal / sprookje.
  • Wordt je kind 7, 8, 9 jaar, dan kom ik als verhalenverteller met een passend verhaal, verteld met gebruik van handpoppen erbij.
  • Kinderen die 10, 11, 12 jaar worden laten zich meenemen in een prachtig en langer verhaal, door een echte verhalenverteller.
  • Ik kom ook op kinderfeestjes van kinderen met een ontwikkelingsachterstand of beperking. Ik heb hier ervaring mee als kunstzinnig therapeut en in het speciaal onderwijs (autisme, gedragsproblemen, enz.). In overleg kijken we welke vorm, welk verhaal en welk niveau geschikt zijn. Ik kan op verzoek ook het hele feestje blijven, als extra begeleider (bij cadeautjes uitpakken, taart eten, de voorstelling en een activiteit). 

Het verhaal zelf duurt 15 – 25 minuten, afhankelijk van wat we kiezen. In overleg is het mogelijk dat ik ook, bijvoorbeeld met een handpop erbij, het cadeautjes uitpakken begeleid, of dat ik na het optreden – tegen meerprijs – een workshop verzorg. Het feestje vindt plaats bij jullie in huis, in de tuin, of in de natuur. Er zijn verschillende voorstellingen, verhalen en thema’s beschikbaar, die leuk zijn voor jongens en meisjes. De kinderen kunnen heerlijk opgaan in het verhaal en meeleven met de hoofdpersonen! Ik kies het verhaal na overleg met jou en kan bv. lievelingsdieren, of bepaalde thema’s erin verwerken. 

De voorstelling begint meestal met een eenvoudig liedje. Dan volgt het verhaal: Een sprookje, een verhaal n.a.v. een prentenboek, of een ander mooi verhaal. Dit verhaal wordt niet voorgelezen, maar wordt uit het hoofd verteld! Daarom is verhalenverteller zijn echt een vak en kost het dus ook veel voorbereidingstijd. Bij een tafelspelvoorstelling wordt het verhaal tegelijkertijd gespeeld met houten dieren en/of (zelfgemaakte) vilten mensfiguren in een mooi gemaakt landschap van doeken en houten huisjes. Hieronder staan wat foto’s van eenvoudige versies van tafelspel, zie verder de foto’s die staan bij ‘Voorstellingen’

Zou je dit op jullie kinderfeestje willen? Zoiets wil je toch voor ieder kind! Neem contact op om één en ander door te spreken (datum, tijd, leeftijd, aantal kinderen, kosten). Dan kunnen we ook bespreken wat jouw kind leuk zou vinden, zodat ik een passend verhaal kan uitkiezen of één van mijn voorstellingen geschikt kan maken. Voor kinderfeestjes ben ik in principe beschikbaar op woensdagmiddagen en vrijdagmiddagen. Andere dagen zijn soms mogelijk in overleg. Als het kan, is het fijn als je het op tijd kunt aanvragen, zodat ik het kan inplannen. Ik kijk ernaar uit om op jullie feestje te komen! 

Tafelspel ‘De slimme schildpad’
Verhaal met handpoppen Egel en Beer
‘Het kleine, kleine, oude vrouwtje’
Kinderfeestje, 8 jaar, bos bij Nijmegen
Lentespel ‘Kipje Hip’
Kinderfeestje, 7 jaar, kinderboerderij Arnhem