Huiskamertheater

Foto van Kabouter Groenwoud
De huiskabouter kijkt mee naar de voorstelling

Huiskamertheatertje ‘Het Groene Woud’

Er worden voorstellingen gespeeld voor kinderen van ong. 2 t/m 12 jaar. Veelal gaat het om tafelspel, waarbij handgemaakte popjes van vilt, of houten mens- en dierfiguren optreden in een landschap van kleurrijke doeken. Altijd gaat het om een combinatie van een verteld verhaal en poppenspel. Er wordt verteld uit het hoofd, er wordt dus niet voorgelezen. Als poppenspeler ben ik zichtbaar en heb ik contact met het publiek. Het is dus wel poppenspel, maar geen poppenkast. De optredens zijn sfeervol en mooi vormgegeven en worden met rust een aandacht gebracht. Er wordt opgetreden voor één gezin tegelijk, coronaproof en gezellig! 

Foto van sta-popjes in een landschap
Zelfgemaakte sta-popjes voor het tafelspel

Herfstvakantie-voorstelling ‘De reis van de appel’

Wat is er heerlijker dan in de Herfstvakantie, wanneer het buiten regent of stormt, gezellig met je gezin naar een mooie voorstelling te komen kijken? In deze tafelspel-voorstelling zie je een appelboom in vier seizoenen en volg je een vrouwtje dat op weg gaat, omdat ze trek heeft in appeltaart. Kijk naar de door Femke gemaakte sta-popjes en luister naar de liedjes, die je zachtjes kunt meezingen. De voorstelling duurt ong. 25 min. en optredens vinden in de Herfstvakantie dagelijks plaats, van za. 23 oktober t/m zo. 31 oktober 2021, ieder dag om 10.00 uur, 11.00 uur, 13.00 uur en 14.00 uur.

Foto van de Maria-handpop
De zelfgemaakte Maria-handpop

Toeleven naar Kerstmis met een Advent-voorstelling

Een rustmoment in de hectiek van alledag, om toe te leven naar Kerstmis, naar het licht dat opnieuw geboren wordt. De voorstelling bestaat uit vier korte verhalen, passend bij de vier weken van de Advent. Jozef en Maria zijn op weg naar Bethlehem, waarbij ze stenen, planten, dieren en mensen op hun tocht tegenkomen. Een sfeervolle combinatie van korte verhalen, een Maria-handpop, tafelspel en liedjes. De voorstelling duurt ong. 25 min. en optredens vinden plaats op za. 11 en zo. 12 december en op za. 18 en zo. 19 dec. 2021, telkens om 10.00 uur, 11.00 uur, 13.00 uur en 14.00 uur. 

Kabouters en de kamishibai (vertelkastje)

Voorjaarsvakantie-voorstelling ‘De wonderberk’

Een sfeervolle nieuwe voorstelling, op de overgang van winter naar lente. In ‘De wonderberk’, naar een verhaal van Hermien IJzerman, gaan zeven kabouters op weg om het geneeskrachtige sap van de wonderberk te halen. Een beeldend avontuur met de elementen uit de natuur. Ze komen langs de bergreus, de meervrouw en de luchtfee, terwijl ze hun vuurtje brandend houden. Een verhalende voorstelling van ong. 30 minuten, met tafelspel, liedjes en geschilderde platen in de kamishibai (vertelkastje). In de voorjaarsvakantie (regio zuid), van za. 26 feb. t/m zo. 6 maart 2022, dagelijks om 10.00 uur en 11.15 uur. 

Reserveer direct voor de Voorjaarsvakantie-voorstelling!

Reserveren kan door het invullen van het contactformulier. Vermeld daarbij welke dag en tijd je voorkeur heeft (graag min. een 1e en 2e keuze noteren). De kosten bedragen € 25,- excl. 9 % BTW per gezin. Na aanmelding ontvangt u een mail met reserveringsbevestiging en factuur voor € 27,25. Graag binnen 24 uur betalen, dan is uw reservering definitief. Ieder optreden is een gezinsvoorstelling, exclusief voor één gezin tegelijk, uit één huishouden. Vermeld bij je reservering het aantal volwassenen (max. 2 volwassenen) en het aantal kinderen, hun namen en leeftijden (max. 4 kinderen tot 12 jaar, uit één gezin). Neem bij vragen gerust contact op! 

Bereikbaarheid van het Huiskamertheater

De adresgegevens van het Huiskamertheatertje zijn: Femke Klein / Vertelbedrijf, Jan Willem Passtraat 59, 6525 CN Nijmegen (in de wijk Groenewoud). Het huiskamertheatertje bevindt zich in een ruim en licht appartement op de 3e verdieping. Er is géén lift aanwezig en het is dus helaas niet toegankelijk voor minder validen. Woon je in de buurt en zou je willen komen, maar lukt dit hierdoor niet? Neem contact op, wellicht kan ik (tegen een kleine meerprijs) dan naar jullie toekomen. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de straat en fietsen kunnen worden geparkeerd op het grasveld. Het is tevens goed bereikbaar met het OV (trein- en bushalte Heyendaal bij de Heyendaalseweg, of bushalte Van Cranenborchstraat op de Groesbeekseweg, ong. 5 minuten lopen). 

Huisregels Huiskamertheater ‘Het Groene Woud’

Bij binnenkomst graag eerst handen wassen met zeep, niet met (kinder)schoenen op de bank, niet eten of drinken tijdens de voorstelling (flesje water mag wel). Beperkt fotograferen (zonder flits) is toegestaan, dus maak gerust een leuke foto van dit uitje! Ik zou het fijn vinden als je in dat geval na afloop ook de foto’s naar mij zou willen mailen. Filmen is niet toegestaan. Een QR-code is niet nodig, want het betreft een huiskamersetting en de voorstellingen vinden plaats voor één gezin tegelijk, dus iedereen is gewoon van harte welkom!

Annuleringsregeling in tijden van corona

Bij ziekte van één van de gezinsleden graag afzeggen. Momenteel geldt: óók afzeggen bij verkoudheidsklachten! Moet je afzeggen binnen 24 uur, dan graag annuleren per mail én per telefoon (voicemail), zodat ik het zeker zie of hoor. Er wordt bij annulering geen geld teruggegeven, want ik heb die tijd voor jullie gereserveerd. Wél proberen we in overleg een nieuwe dag en tijd af te spreken om alsnog te komen. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleent, maar we doen ons best, zodat iedereen die dat wil ook deze mooie voorstellingen kan komen bekijken!