Huiskamertheater

Foto van Kabouter Groenwoud
De huiskabouter kijkt mee naar de voorstelling

Inleiding: Huiskamertheatertje ‘Het Groene Woud’

Er worden voorstellingen gespeeld voor kinderen van ong. 2 t/m 12 jaar. Veelal gaat het om tafelspel, waarbij handgemaakte popjes van vilt of houten mens- en dierfiguren optreden in een landschap van kleurrijke doeken. Altijd gaat het om een combinatie van een verteld verhaal en poppenspel. Er wordt verteld uit het hoofd, er wordt niet voorgelezen. Als poppenspeler ben ik zichtbaar en heb ik contact met het publiek. Het is poppenspel, maar geen poppenkast. De optredens worden met rust een aandacht gebracht. Er wordt opgetreden voor één gezin tegelijk.

De kinderen met hun zelfgemaakte vlieger

Aankondiging: Herfstvakantie 2022, ‘Het avontuur van de vlieger’

Dit mooie tafelspel is een echt Herfstspel, over twee kinderen die met hun ouders een vlieger maken. De vlieger wordt opgelaten, maar vliegt weg en komt op zijn reis in de lucht van alles tegen. Uiteindelijk komt hij, via Michaël in de hemel, vol met sterrenlicht weer op Aarde terug. Een bestaand verhaal, wat ik heb omgezet en uitgebreid tot tafelspel. Een sfeervol poppenspel met vele liedjes. Komen jullie ook kijken? De voorstelling duurt ong. 25 min. en optredens vinden in de Herfstvakantie dagelijks plaats van za. 22 t/m zo. 30 okt. 2022, telkens om 10.00 uur en 11.15 uur. 

Reserveren & Bereikbaarheid

Reserveren kan via het contactformulier. Vermeld je 1e en 2e keuze qua dag en tijd en geef ook de namen en leeftijden van de kinderen door. De kosten bedragen € 25,- excl. 9 % BTW per gezin. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en een factuur voor € 27,25. Graag binnen 24 uur betalen, dan is uw reservering definitief. Het huiskamertheatertje is kleinschalig, de voorstelling wordt gespeeld voor één gezin tegelijk (max. 2 volwassenen en max. 4 kinderen). Het adres is: Femke Klein / Vertelbedrijf, Jan Willem Passtraat 59, 6525 CN Nijmegen. Het huiskamertheatertje bevindt zich in een ruim en licht appartement op de 3e verdieping (zonder lift!). Er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de straat, het is goed bereikbaar met het OV (Heyendaal) en fietsen kunnen worden geparkeerd op het grasveld.

Huisregels & Annuleringsregeling

Bij binnenkomst graag handen wassen met zeep, niet met kinderschoenen op de bank, niet eten of drinken, een flesje water mag wel. Telefoons uitzetten, fotograferen zonder flits is toegestaan, filmen niet. Bij ziekte of verkoudheid van één van de gezinsleden graag afzeggen, zodat ik gezond blijf en de andere voorstellingen kan blijven geven. Bij afzeggen binnen 24 uur graag annuleren per mail én telefoon (voicemail), zodat ik het zeker zie of hoor. Er wordt bij annulering in de laatste week geen geld meer teruggegeven, want ik heb die tijd voor jullie gereserveerd. Wél proberen we in overleg een nieuwe dag en tijd af te spreken (daar kunnen geen rechten aan worden ontleend), wanneer dit binnen de optreedperiode mogelijk is.

Foto van sta-popjes in een landschap
Zelfgemaakte sta-popjes voor het tafelspel

Terugblik: Herfstvakantie 2021, ‘De reis van de appel’

Wat is er heerlijker dan in de Herfstvakantie, wanneer het buiten regent of stormt, gezellig met je gezin naar een mooie voorstelling te komen kijken? In deze tafelspel-voorstelling zie je een appelboom in vier seizoenen en volg je een vrouwtje dat op weg gaat, omdat ze trek heeft in appeltaart. Kijk naar de door Femke gemaakte sta-popjes en luister naar de liedjes, die je zachtjes kunt meezingen. De voorstelling duurt ong. 25 min. en optredens vinden in de Herfstvakantie dagelijks plaats, van za. 23 oktober t/m zo. 31 oktober 2021, ieder dag om 10.00 uur, 11.00 uur, 13.00 uur en 14.00 uur.

Foto van de Maria-handpop
De zelfgemaakte Maria-handpop

Terugblik: Toeleven naar Kerstmis 2021, ‘Advent-voorstelling’

Een rustmoment in de hectiek van alledag, om toe te leven naar Kerstmis, naar het licht dat opnieuw geboren wordt. De voorstelling bestaat uit vier korte verhalen, passend bij de vier weken van de Advent. Jozef en Maria zijn op weg naar Bethlehem, waarbij ze stenen, planten, dieren en mensen op hun tocht tegenkomen. Een sfeervolle combinatie van korte verhalen, een Maria-handpop, tafelspel en liedjes. De voorstelling duurt ong. 25 min. en optredens vinden plaats op za. 11 en zo. 12 december en op za. 18 en zo. 19 dec. 2021, telkens om 10.00 uur, 11.00 uur, 13.00 uur en 14.00 uur. 

Kabouters en de kamishibai (vertelkastje)

Terugblik: Voorjaarsvakantie 2022, ‘De wonderberk’

Een sfeervolle nieuwe voorstelling, op de overgang van winter naar lente. In ‘De wonderberk’, naar een verhaal van Hermien IJzerman, gaan zeven kabouters op weg om het geneeskrachtige sap van de wonderberk te halen. Een beeldend avontuur met de elementen uit de natuur. Ze komen langs de bergreus, de meervrouw en de luchtfee, terwijl ze hun vuurtje brandend houden. Een verhalende voorstelling van ong. 30 minuten, met tafelspel, liedjes en geschilderde platen in de kamishibai (vertelkastje). In de voorjaarsvakantie (regio zuid), van za. 26 feb. t/m zo. 6 maart 2022, dagelijks om 10.00 uur en 11.15 uur.