Huiskamertheater

Foto van Kabouter Groenwoud
De huiskabouter kijkt mee naar de voorstelling

Inleiding: Huiskamertheatertje ‘Het Groene Woud’ van Vertelbedrijf

Er worden voorstellingen gespeeld voor kinderen van ongeveer 2 – 10 jaar. Veelal gaat het om tafelspel, waarbij handgemaakte popjes van vilt of houten mens- en dierfiguren optreden in een landschap van kleurrijke doeken. Altijd gaat het om een combinatie van een verteld verhaal en poppenspel. Er wordt verteld uit het hoofd, er wordt niet voorgelezen. Als poppenspeler ben ik zichtbaar en heb ik contact met het publiek. Het is poppenspel, maar geen poppenkast. De optredens worden met rust een aandacht gebracht. Er wordt opgetreden voor één gezin tegelijk.

Reserveren & Bereikbaarheid

Wanneer er weer gezinsvoorstellingen plaatsvinden tijdens schoolvakanties in het Huiskamertheatertje, zal dat op deze pagina worden aangekondigd! Reserveren kan dan via het contactformulier (niet telefonisch). Vermeld je 1e en 2e keuze qua dag en tijd en de namen en leeftijden van de kinderen. De kosten bedragen € 25,- excl. 9 % BTW per gezin. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en factuur voor € 27,25. Het huiskamertheatertje is kleinschalig, er wordt gespeeld voor één gezin tegelijk (max. ong. 2 volwassenen en 4 kinderen). Het adres is: Femke Klein / Vertelbedrijf, Jan Willem Passtraat 59, 6525 CN Nijmegen. Het huiskamertheatertje bevindt zich in een ruim appartement op de 3e verdieping (zonder lift). Er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de straat, het is goed bereikbaar met het OV (bus en trein) en fietsen kunnen worden geparkeerd op het grasveld.

Huisregels & Annuleringsregeling

Bij binnenkomst is het fijn als de kinderen even hun handen wassen. Niet met kinderschoenen op de bank en niet eten of drinken tijdens de voorstelling (een flesje water mag wel). Telefoons graag uitzetten, fotograferen zonder flits is toegestaan, filmen niet. Er mogen geen honden mee naar binnen (ook geen hulphond). Bij afzeggen binnen 24 uur graag annuleren per mail én telefoon (voicemail), zodat ik het zeker zie of hoor. Er wordt wanneer jullie annuleren in de laatste week geen geld teruggegeven, want ik heb die tijd voor jullie gereserveerd. We proberen samen wel een nieuwe dag en tijd af te spreken in de optreedperiode, maar daar kunnen geen rechten aan worden ontleend. Wil je op de hoogte worden gehouden van wanneer er weer voorstellingen in het Huiskamertheatertje plaatsvinden? Laat me dat dan even weten via het contactformulier! 

Foto van sta-popjes in een landschap
Zelfgemaakte sta-popjes voor het tafelspel

Terugblik: Herfstvakantie 2021, ‘De reis van de appel’

Wat is er heerlijker dan in de Herfstvakantie, wanneer het buiten regent of stormt, gezellig met je gezin naar een mooie voorstelling te komen kijken? In deze tafelspel-voorstelling zie je een appelboom in vier seizoenen en volg je een vrouwtje dat op weg gaat, omdat ze trek heeft in appeltaart. Kijk naar de door Femke gemaakte sta-popjes en luister naar de liedjes, die je zachtjes kunt meezingen. De voorstelling duurt ong. 25 min. en optredens vinden in de Herfstvakantie dagelijks plaats, van za. 23 oktober t/m zo. 31 oktober 2021, ieder dag om 10.00 uur, 11.00 uur, 13.00 uur en 14.00 uur.

Foto van de Maria-handpop
De zelfgemaakte Maria-handpop

Terugblik: Toeleven naar Kerstmis 2021, ‘Advent-voorstelling’

Een rustmoment in de hectiek van alledag, om toe te leven naar Kerstmis, naar het licht dat opnieuw geboren wordt. De voorstelling bestaat uit vier korte verhalen, passend bij de vier weken van de Advent. Jozef en Maria zijn op weg naar Bethlehem, waarbij ze stenen, planten, dieren en mensen op hun tocht tegenkomen. Een sfeervolle combinatie van korte verhalen, een Maria-handpop, tafelspel en liedjes. De voorstelling duurt ong. 25 min. en optredens vinden plaats op za. 11 en zo. 12 december en op za. 18 en zo. 19 dec. 2021, telkens om 10.00 uur, 11.00 uur, 13.00 uur en 14.00 uur. 

Kabouters en de kamishibai (vertelkastje)

Terugblik: Voorjaarsvakantie 2022, ‘De wonderberk’

Een sfeervolle nieuwe voorstelling, op de overgang van winter naar lente. In ‘De wonderberk’, naar een verhaal van Hermien IJzerman, gaan zeven kabouters op weg om het geneeskrachtige sap van de wonderberk te halen. Een beeldend avontuur met de elementen uit de natuur. Ze komen langs de bergreus, de meervrouw en de luchtfee, terwijl ze hun vuurtje brandend houden. Een verhalende voorstelling van ong. 30 minuten, met tafelspel, liedjes en geschilderde platen in de kamishibai (vertelkastje). In de voorjaarsvakantie (regio zuid), van za. 26 feb. t/m zo. 6 maart 2022, dagelijks om 10.00 uur en 11.15 uur. 

De kinderen met hun zelfgemaakte vlieger

Terugblik: Herfstvakantie 2022, ‘Het avontuur van de vlieger’

Dit mooie tafelspel is een echt Herfstspel, over twee kinderen die met hun ouders een vlieger maken. De vlieger wordt opgelaten, maar vliegt weg en komt op zijn reis in de lucht van alles tegen. Uiteindelijk komt hij, via Michaël in de hemel, vol met sterrenlicht weer op Aarde terug. Een bestaand verhaal, wat ik heb omgezet en uitgebreid tot tafelspel. Een sfeervol poppenspel met vele liedjes. Komen jullie ook kijken? De voorstelling duurt ong. 25 min. en optredens vinden in de Herfstvakantie dagelijks plaats van za. 22 t/m zo. 30 okt. 2022, telkens om 10.00 uur en 11.15 uur.

Johannes, de Kleurendrager, bij de wensput

Terugblik: Meivakantie 2023, ‘Johannes, de Kleurendrager’

Een vrolijk tafelspel, gespeeld in een mooi landschap, met als hoofdpersoon de kleurige kabouter Johannes, die de kleuren in de wereld brengt! Verder spelen er sta-popjes mee, door mij zelfgemaakt van wol en vilt: Vier grijze, oude, wijze vrouwen en mannen en zes mensfiguren in verschillende kleuren. De voorstelling duurt ong. 30 min. (waarna men nog even in de ‘poppenkamer’ mag kijken) en vindt in het Huiskamertheatertje plaats op zo. 23 april, vr. 28, za. 29 en zo. 30 april, en za. 6 en zo. 7 mei 2023, telkens om 10.00 uur en 11.15 uur.