Huiskamertheatertje

Foto van Kabouter Groenwoud

Huiskamertheatertje ‘Het Groene Woud’

In ‘Het Groene Woud’ worden prachtige poppenspel-voorstellingen gespeeld voor kinderen van ongeveer 3 t/m 9 jaar. Veelal gaat het om tafelspel, waarbij handgemaakte popjes van vilt, of houten mens- en dierfiguren optreden in een landschap gemaakt van kleurrijke doeken. Daarnaast worden geprogrammeerd: Vertellingen met de kamishibai (een vertelkastje met zelfgeschilderde afbeeldingen) en verhalen waarbij verteld wordt met handpoppen erbij. Bijzonder is dat er wordt opgetreden voor één gezin tegelijk, dus corona-proof, heerlijk rustig en met volledige aandacht! 

Foto van sta-popjes in een landschap

Herfstvakantie-voorstelling ‘De reis van de appel’

Wat is er heerlijker dan in de Herfstvakantie, wanneer het buiten regent of stormt, gezellig met je gezin naar een mooie voorstelling te komen kijken? In deze tafelspel-voorstelling zie je een appelboom in vier seizoenen en volg je een vrouwtje dat op weg gaat, omdat ze trek heeft in appeltaart. Kijk naar de door Femke gemaakte sta-popjes en luister naar de liedjes, die je zachtjes kunt meezingen. De voorstelling duurt ong. 25 min. en optredens vinden in de Herfstvakantie dagelijks plaats, van za. 23 oktober t/m zo. 31 oktober 2021, ieder dag om 10.00 uur, 11.00 uur, 13.00 uur en 14.00 uur.

Foto van de Maria-handpop

Toeleven naar Kerstmis met een Advent-voorstelling

Een rustmoment in de hectiek van alledag, om toe te leven naar Kerstmis, naar het licht dat opnieuw geboren wordt. De voorstelling bestaat uit vier korte verhalen, passend bij de vier weken van de Advent. Jozef en Maria zijn op weg naar Bethlehem, waarbij ze stenen, planten, dieren en mensen op hun tocht tegenkomen. Een sfeervolle combinatie van korte verhalen, een Maria-handpop, tafelspel en liedjes. De voorstelling duurt ong. 25 min. en optredens vinden plaats op za. 11 en zo. 12 december en op za. 18 en zo. 19 dec. 2021, telkens om 10.00 uur, 11.00 uur, 13.00 uur en 14.00 uur. 

Foto van een Kerst-tafelspel

Reserveer direct een Herfst- of Advent-voorstelling!

Reserveren kan door het invullen van het contactformulier. Vermeld daarbij welke dag en tijd je voorkeur heeft (graag min. een 1e en 2e keuze noteren). De kosten bedragen € 25,- excl. 9 % BTW per gezin. Na aanmelding ontvangt u een mail met reserveringsbevestiging en factuur voor € 27,25. Graag binnen 24 uur betalen, dan is uw reservering definitief. Ieder optreden is een gezinsvoorstelling, exclusief voor één gezin tegelijk (bv. 1 volwassene en 2 kinderen). Vermeld bij je reservering het aantal volwassenen (max. 2 volwassenen en uit één gezin) en het aantal kinderen, hun namen en leeftijden (max. 4 kinderen tot 12 jaar, uit één gezin). 

Locatie en bereikbaarheid Huiskamertheater ‘Het Groene Woud’

De adresgegevens van het Huiskamertheatertje zijn: Femke Klein / Vertelbedrijf, Jan Willem Passtraat 59, 6525 CN Nijmegen (in de wijk Groenewoud). Het huiskamertheatertje bevindt zich in een ruim en licht appartement op de 3e verdieping. Er is géén lift aanwezig en het is dus helaas niet toegankelijk voor minder validen. Woon je in de buurt en zou je willen komen, maar lukt dit hierdoor niet? Neem contact op, wellicht kan ik (tegen een kleine meerprijs) dan naar jullie toekomen. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de straat en fietsen kunnen worden geparkeerd op het grasveld. Het is tevens goed bereikbaar met het OV (trein- en bushalte Heyendaal bij de Heyendaalseweg, of bushalte Van Cranenborchstraat op de Groesbeekseweg, ong. 5 minuten lopen). 

Huisregels en annuleringsregeling Huiskamertheater ‘Het Groene Woud’

Huisregels: Bij binnenkomst graag eerst handen wassen met zeep, niet met (kinder)schoenen op de bank, niet eten of drinken tijdens de voorstelling (flesje water mag wel). Beperkt fotograferen (zonder flits) is toegestaan, dus maak gerust een leuke foto van dit uitje! Ik zou het fijn vinden als je in dat geval na afloop ook de foto’s naar mij zou willen mailen. Filmen is niet toegestaan. Een QR-code is niet nodig, want het betreft een huiskamersetting en de voorstellingen vinden plaats voor één gezin tegelijk, dus iedereen is gewoon van harte welkom!

Annuleringsregeling: Bij ziekte van één van de gezinsleden graag afzeggen. Momenteel geldt: óók afzeggen bij verkoudheidsklachten! Moet je afzeggen binnen 24 uur, dan graag annuleren per mail én per telefoon (voicemail), zodat ik het zeker zie of hoor. Er wordt bij annulering geen geld teruggegeven, want ik heb die tijd voor jullie gereserveerd. Wél proberen we in overleg een nieuwe dag en tijd af te spreken om alsnog te komen. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleent, maar we doen ons best, zodat iedereen die dat wil ook deze mooie voorstelling kan komen bekijken!