Verteloptreden Ouderenzorg

De oma- en opa-pop vergezellen Femke Klein soms, wanneer ze verhalen komt vertellen op een afdeling
Femke Klein vertelt sfeervolle verhalen, met mooie avonturen, waarin de ouderen helemaal kunnen opgaan
Bij het contact maken, voor het verhaal start, helpt het hondje als handpop, hij is nieuwsgierig en zacht

Het aanbod als Verhalenverteller & Poppenspeler, voor verpleeghuizen / woonzorgcentra in Nijmegen en omgeving:

  1. Verteloptredens Ouderenzorg, gericht op ouderen op de somatische afdelingen (zie hieronder)
  2. Poppenspel Ouderenzorg, speciaal bedoeld voor psychogeriatrische afdelingen (klik op deze link

Verteloptreden Ouderenzorg

Als Verhalenverteller vertel ik vaak mooie, sfeervolle verhalen aan volwassenen en ouderen. Deze verhalen vertel ik beeldend en uit mijn hoofd. Het gaat dus niet om het voorlezen van een verhaal, maar echt om een verteloptreden. Er gaat dus ook scholing en voorbereidingstijd aan vooraf, want ik schrijf of zoek passende verhalen, ik oefen de verhalen, heb een vertelcoach, maak me de verhalen eigen en pas ze aan voor deze specifieke locatie en doelgroep. 

Voor ouderen die wonen in een verpleeghuis / woonzorgcentrum kom ik graag vertellen op de somatische afdelingen. Een vertelprogramma omvat één, twee of drie verhalen (afhankelijk van de lengte en de situatie), zodat de spanningsboog per verhaal en in totaal niet te lang wordt. Ik werk met thema’s, zoals herfstverhalen, Kerstverhalen, natuurverhalen, of een mooi vakantieverhaal in de zomer. En ik gebruik attributen om het voor hen beeldend te maken.  

Verteloptredens in uw instelling

Het verdient de voorkeur om gebruik te maken van een strippenkaart voor verteloptredens. Voor 2024 bied ik twee soorten strippenkaarten aan: Eén van 4 x (eens per seizoen) en één van 8 x in een jaar (twee keer per seizoen). Iedere keer kom ik bij jullie mooie verhalen vertellen in de huiskamer, met interactie en passend bij de seizoenen, jaarfeesten, of andere herkenbare thema’s. Wanneer er verteloptreden-strippenkaarten worden aangeschaft voor meerdere afdelingen / huiskamers op één locatie en de optredens op dezelfde data kunnen plaatsvinden, is er korting mogelijk. 

Wilt u uw bewoners iets extra’s bieden qua vreugde en verdieping? En regelmatig een mooi moment om naar uit te kijken en plezier aan te beleven? Wij zelf kunnen naar dingen toe, maar zij niet. Met mijn verteloptredens haalt u daarom de ervaring naar hén! De verteloptredens worden dan ook zeer gewaardeerd door de ouderen. Ze genieten van de verhalen, zien de mooie beelden in hun hoofd voor zich en vragen vaak wanneer ik weer terug kom. Van verzorgers hoor ik bovendien regelmatig dat mensen tijdens het luisteren rustiger worden en wakkerder aanwezig zijn.

⇒ Neem contact op om mogelijkheden, kosten en het inplannen van data te bespreken!