Festivals

Zoekt u een poppenspeler of verhalenverteller voor uw festival? Ik kom graag optreden voor kinderen en/of volwassenen! Ik heb ervaring met optredens op poppenspelfestivals, sprookjesfestivals, vertelfestivals en theaterfestivals. Ik kan meerdere keren per dag en meerdere dagen achter elkaar optreden. De kosten zijn afhankelijk van de geboekte act, tijdsduur, aantal keer, etc. Hieronder ziet u mijn aanbod, ervaringen en foto’s van verschillende optredens.

Mijn aanbod voor festivals omvat:

  1. Poppenspelvoorstelling: Voor kinderen / gezinnen (tijdsduur en doelgroep in overleg, veelal ong. 30 min. voor 3 t/m 9 jaar)
  2. Vertelvoorstelling: Met verhalen voor alle leeftijden / voor kinderen / voor volwassenen, als verhalenverteller verteld (30 min.)
  3. Lopende act met interactief poppenspel: intiem poppenspel uit koffertjes, acts met dierenhandpoppen, een menspop, of marionet
  4. Verhalenparaplu als straattheateract: rondlopend of op een kleedje, als straattheater op een poppenspel-, theater- of stadsfestival

1. Poppenspelvoorstelling ‘Kabouterfeest’

In 2022 heb ik de kleurrijke en vrolijke poppenspelvoorstelling ‘Kabouterfeest’ speciaal gemaakt voor (poppenspel)festivals én veelvuldig gespeeld. Deze grote tafelspelvoorstelling is uitermate geschikt voor poppenspelfestivals, sprookjesfestivals en andere zomerse festivals met een theateraanbod voor kinderen. Het is een sfeervolle voorstelling met handgemaakte kabouterpoppen en mooie attributen. Een vrolijke voorstelling over het voorbereiden van een feest en over jarig zijn. Nog één nachtje slapen, dan wordt Kabouter Christoffel 100 jaar! Kom je mee feestvieren met de kabouters en bosdieren?

Het is een echte ‘feelgood’ voorstelling voor het hele gezin, met liedjes en gebaren, liefdevol verteld en gespeeld. In juni en juli 2022 heb ik ‘Kabouterfeest’ bij het Kindertheaterfestival ‘De Sprookjestuinen van Drenthe’ 12x gespeeld: 6x binnen in Sprookjestuin Landhotel Diever in het Pinksterweekend en 6x buiten in Sprookjestuin Hunehuis Havelte in de zomervakantie. Kijk voor meer informatie en foto’s op https://www.sprookjestuinen.nl/voorstellingen/vertelbedrijf Ook trad ik er meermalen mee op bij wijkfeesten, op jaarlijkse ‘burendagen’ en op basisscholen. Ook de komende jaren kan deze voorstelling worden geboekt voor festivals en andere plekken, neem hiervoor contact op!

2. Vertelvoorstelling als verhalenverteller

Er zijn meerdere vertelvoorstellingen mogelijk en er zijn meerdere festivals waar ik als verhalenverteller optreed. Bekend in Nijmegen en omgeving is bijvoorbeeld het jaarlijkse drukbezochte tweedaagse ‘Duivelsberg Vertelfestival’ bij Pannenkoekenhuis De Duivelsberg, in Berg en Dal. In 2022 trad ik er beide dagen op in de kindertent, met een kort tafelspel van ‘Hansje Stoffel’ en het verhaal ‘De Heerlijke Pannenkoek’. Ook in juni 2023 zal ik er weer verhalen vertellen. Boekingen voor een verhalenverteller voor andere festivals zijn mogelijk, neem dan gerust contact op!

3. Lopende poppenspelact

Soms zoekt een theaterfestival geen poppenspelers voor voorstellingen, maar wél voor het randprogramma. Of een muziekfestival zoekt ook professionals voor straattheater. Ook daarvoor heb ik meerdere acts waar ik mee kan komen optreden. Ik kan kinderen welkom heten op het festivalterrein met één van mijn menspoppen, of ik kan tussen de picknickkleedjes optreden waarbij ik klein poppenspel uit koffertjes tover. Ook kan ik enkele handpoppen meenemen voor interactie op het ‘kinderveld’, of ik kan juist op een rustig plekje een verstild poppenspel spelen. Ook een optreden met de verhalenparaplu is heel geschikt (zie hieronder). Neem contact op om wensen en mogelijkheden af te stemmen!

4. Verhalenparaplu

Als aanbod voor straattheater op een poppenspelfestival, theaterfestival of stadsfestival heb ik ook een act gemaakt met mijn verhalenparaplu: Dit is een grote, kleurrijke, regenboogparaplu, waaraan ik acht verschillende handgemaakte attributen heb hangen, zoals een zon, een maan en een sleutel. Ik loop rond op het festival en/of ik leg af en toe ergens mijn kleed neer en ik vertel verhalen aan de bezoekers (aan kinderen en volwassenen). Zij mogen een voorwerp aan de verhalenparaplu aanwijzen en daar vertel ik het verhaal bij. Dit is een prachtige, verhalende toevoeging aan uw festival. Ik breng vele glimlachen op de gezichten van de bezoekers! Neem contact op om mij met de verhalenparaplu te boeken voor uw festival!

 

Poppenspelvoorstellingen op zomerfestivals
Verteloptredens bij Duivelsberg Vertelfestival
Interactief poppenspel als lopende festivalact
Kabouter(handpop) Christoffel is bijna jarig
Optreden bij ‘Sprookjestuinen Drenthe’
Voorstelling ‘Kabouterfeest’ met kabouterthee