Festivals

Zoekt u een poppenspeler of verhalenverteller voor uw festival? Ik kom graag optreden voor kinderen en/of volwassenen! Ik heb ervaring met optredens op poppenspelfestivals, sprookjesfestivals, vertelfestivals en theaterfestivals. Ik kan meerdere keren per dag en meerdere dagen achter elkaar optreden. De kosten zijn afhankelijk van de geboekte act, tijdsduur, aantal keer, etc. Hieronder ziet u mijn aanbod, ervaringen en foto’s van verschillende optredens.

Mijn aanbod voor festivals omvat:

  1. Poppenspelvoorstelling: Voor kinderen / gezinnen (tijdsduur en doelgroep in overleg, veelal ong. 30 min. en vaak voor 3-9 jaar)
  2. Vertelvoorstelling: Met verhalen voor alle leeftijden / voor kinderen / voor volwassenen, als verhalenverteller verteld (30 – 60 min.)
  3. Lopende act met interactief poppenspel: intiem poppenspel uit koffertjes, acts met dierenhandpoppen, een menspop, of marionet
  4. Verhalenparaplu als straattheateract: rondlopend / op één plek / in een tent, als straattheater, versie voor kinderen óf volwassenen

1. Poppenspelvoorstelling

In 2022 heb ik de kleurrijke poppenspel-voorstelling ‘Kabouterfeest’ speciaal gemaakt voor festivals én veelvuldig gespeeld, waaronder 12x bij het Kindertheaterfestival ‘De Sprookjestuinen van Drenthe’, bij wijkfeesten en op burendagen. Deze voorstelling is uitermate geschikt voor poppenspelfestivals en sprookjesfestivals met een theateraanbod voor kinderen. Het is een sfeervolle voorstelling met handgemaakte kabouterpoppen en mooie attributen. Een vrolijke voorstelling over het voorbereiden van een feest en over jarig zijn. Nog één nachtje slapen, dan wordt Kabouter Christoffel 100 jaar! Kom je mee feestvieren met de kabouters en bosdieren? Hieronder zie je enkele foto’s van deze grote tafelspel-voorstelling. 

Vanaf lente/zomer 2024 ga ik voor zulke grotere festivals een nieuwe poppenspel-voorstelling spelen: ‘Ik ga op reis’. Een vrolijke voorstelling over reizen, je koffer vullen, de wereld met zijn verschillende continenten, dieren die daar leven, samenleven, schoonheid, spelen, dromen en fantaseren. Het is een ontdekkingsreis waarbij ik de kinderen de attributen uit mijn koffer toon en we samen ‘net alsof’ op wereldreis gaan in Europa, Afrika, Azië, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Australië. We reizen steeds op een andere fantasievolle manier en overal ontmoeten we een ander dier (een mooie handpop of grote knuffel). Neem voor meer informatie, de kosten én boekingen voor lente/zomer/herfst 2024 graag z.s.m. contact op!

Voor een kleinere (festival)setting heb ik ook meerdere ándere geschikte poppenspel-voorstellingen van verschillende lengte, van verschillend tarief en voor diverse leeftijden (peuters / kleuters / 6 – 10 jaar). Dit zijn tafelspelvoorstellingen zoals ‘De reis van de appel’ (herfst), ‘Jozef en Maria op weg’ (Advent), ‘De wonderberk’ (lente), ‘Het avontuur van de vlieger’ (nazomer), ‘Bij mij thuis in het dierenhuis’ (herfst/winter), ‘Johannes, de Kleurendrager’ (over kleuren mengen), ‘Hansje Stoffel’ (over een kabouter en over muisjes die wonen in een pantoffel), ‘Frederick verzamelt zonnestralen’ (over creativiteit), korte bakersprookjes (herhaalverhaaltjes met klein poppenspel voor 2-4 en 4-6 jaar) en de vertelvoorstelling (60 minuten) ‘Kleine Groene Frummel en andere dierenverhalen’ (4-10 jaar). Voor overleg over welke voorstelling het beste past bij uw setting, doelgroep, thema en tijdspanne: Neem contact op!

Kabouter(handpop) Christoffel is bijna jarig
Optreden bij ‘Sprookjestuinen Drenthe’
Voorstelling ‘Kabouterfeest’ met kabouterthee

2. Vertelvoorstelling als verhalenverteller

Er zijn meerdere vertelvoorstellingen mogelijk en er zijn meerdere festivals waar ik als verhalenverteller optreed. Bekend in Nijmegen e.o. is het jaarlijkse drukbezochte tweedaagse ‘Duivelsberg Vertelfestival’ bij Pannenkoekenhuis De Duivelsberg, in Berg en Dal. In 2022 trad ik er op in de kindertent, met een kort tafelspel van ‘Hansje Stoffel’ en het verhaal ‘De Heerlijke Pannenkoek’ en in 2023 met mijn Verhalenparaplu voor kinderen (zie hieronder bij punt 4). Ook trad ik op bij Festival Trek met mijn verhalenparaplu voor volwassenen. Boekingen als verhalenverteller voor festivals zijn altijd mogelijk, neem gerust contact op!

Verteloptredens bij Duivelsberg Vertelfestival
Vertelvoorstelling voor volwassenen
Verhalen voor kinderen in het bos

3. Lopende poppenspelact

Soms zoekt een theaterfestival geen poppenspelers voor voorstellingen, maar wél voor het randprogramma. Of een muziekfestival zoekt ook professionals voor straattheater. Ook daarvoor heb ik meerdere acts waar ik mee kan komen optreden. Ik kan kinderen welkom heten op het festivalterrein met één van mijn menspoppen of een pratende dierenhandpop, of ik kan tussen de picknickkleedjes optreden waarbij ik klein poppenspel uit koffertjes tover voor de jongere kinderen. Ook kan ik enkele handpoppen meenemen voor interactie op het ‘kinderveld’, of ik kan juist op een rustig plekje een verstild non-verbaal poppenspel spelen. Ook een optreden met de verhalenparaplu is heel geschikt als lopende vertel-act (zie hieronder bij punt 4). Neem contact op om wensen en mogelijkheden af te stemmen!

Welkom met mijn menspoppen
Interactief poppenspel met koffertjes
Vertelact met handpoppen

4. Verhalenparaplu

Als aanbod voor straattheater op een poppenspelfestival, theaterfestival of stadsfestival heb ik ook een act gemaakt met mijn Verhalenparaplu: Een grote, kleurrijke regenboogparaplu, waaraan ik acht verschillende voorwerpen heb hangen. Bij ieder voorwerp hoort een verhaal en het publiek mag kiezen welke verhalen ze willen horen! Ik heb een versie voor volwassenen / ouderen, met acht zelfgemaakte attributen van wol en vilt, zoals een zon, een maan, een bloem en een schildpad, met daarbij horend acht scheppingsverhalen / oorsprongsverhalen uit verschillende landen / culturen.

Ook heb ik zo’n Verhalenparaplu specifiek met verhalen voor kinderen! Daaraan hangen acht lieve knuffeltjes, met daarbij acht mooie dierenverhalen. Ik loop rond op het festival / vertel op één plek / vertel in een theatertent. Kinderen en volwassenen op festivals (én ouderen bij verpleeghuizen) reageren erg leuk op dit concept van de Verhalenparaplu! Het is een prachtige, beeldende en verhalende toevoeging aan uw festival of (buiten)activiteit. Ik breng vele glimlachen op de gezichten van de bezoekers! Neem contact op om de verhalenparaplu te boeken voor uw festival! 

Verhalenparaplu voor kinderen
Verhalenparaplu voor ouderen
Lopend optreden op Festival Trek