Kinderboekenweek

Foto bij het vak van schaapsherder, smid, timmerman, pottenbakker en mattenvlechter, met op de foto schaapjes, een nijptang, hamer, aardewerken pot en een gevlochten matje.

Thema Kinderboekenweek 2021: ‘Worden wat je wil’
Verteloptreden voor groep 7 en 8: ‘De Herderkoning’

Wat moet je nu, als je als koning na een schipbreuk aanspoelt in een ander land en geen vak hebt geleerd? De koning in dit verhaal komt bij schaapsherders terecht en ontdekt de waarde van het hebben van een beroep. Daarom wil hij dat de prins die met zijn dochter trouwt eerst bij ambachtslieden in de leer gaat en een praktisch vak leert! 

Ik kom graag op jullie school optreden als Verhalenverteller met het verhaal ‘De Herderkoning’, een verhaal voor kinderen in groep 7 en 8. Het gaat over koning (of koninklijk) zijn én een (praktisch) beroep hebben. Het verhaal neemt kinderen mee in een mooie wereld en laat hen nadenken over wat ze zelf zouden willen worden. Het geeft het belang aan van werken met je handen, wat belangrijk is voor kinderen die naar het VMBO gaan én voor de anderen. Zo krijgen ze meer waardering voor het werken met je handen, als schaapsherder, smid, timmerman, pottenbakker, of mattenvlechter.

Praktische gegevens: Tijdens de Kinderboekenweek zijn schooloptredens mogelijk in de week van ma. 4 t/m vr. 8 okt. 2021 + in de week van ma. 11 t/m vr. 15 okt. 2021, beide weken op maandag t/m vrijdag. Ik treed op bij basisscholen (en heb ook ervaring op het SBO en SO) in Nijmegen en omgeving (bereikbaar met fiets of OV). Optredens zijn mogelijk voor min. 2 klassen (groep 7 en 8) op één dag en er wordt per klas opgetreden. Ik ben ong. 30 min. in de klas. Tarief: € 120,- voor 2 klassen (€ 50,- per eventuele extra klas op dezelfde dag) excl. 9 % BTW (excl. reiskosten buiten Nijmegen). 

Neem voor meer informatie en het aanvragen van optredens contact op via de contactpagina.