Kinderboekenweek

Groene dieren bij het thema ‘Gi-ga-groen’! Verhalen over een kikker, draak, krokodil, slang en rups. En Groene Frummel en Flexibibel zijn erbij.

Thema 2022: ‘Gi-ga-groen!’ – Verteloptreden speciaal voor bibliotheken
Vertelvoorstelling ‘De Kleine Groene Frummel & andere dierenverhalen’

Verhalen over allemaal groene dieren, over een kikker die tóch weer uit de put springt, een dappere ridder die de draak temt, een slimme kip en een domme krokodil, een slang die kan dansen, een rups die… Kortom, lekker luisteren naar mooie verhalen! De groene, flexibele handpop Flexibibel heet de kinderen welkom en met zijn allen bedenken we een verhaal bij De Kleine Groene Frummel!

Een heerlijk verteloptreden, gericht op kinderen van ong. 4 – 10 jaar. Bedoeld voor middag-voorstellingen in bibliotheken in regio Nijmegen en regio Veluwezoom. Beschikbaar op di. 4, wo. 5, do. 6, vr. 7 okt. 2022 (Nijmegen e.o.) en op di. 11, wo. 12, do. 13 okt. 2022 (Veluwezoom). Dit verteloptreden kost voor bibliotheken € 100,- excl. 9 % BTW. Neem voor boekingen contact op. 

 

Gereedschap van ambachtslieden. In het verhaal komen een schaapsherder, smid, timmerman, pottenbakker en mattenvlechter voor.

Terugblik 2021: ‘Worden wat je wil’ – Verteloptreden ‘De Herderkoning’ (groep 7 + 8)

Wat moet je als je als koning na een schipbreuk aanspoelt in een ander land en geen vak hebt geleerd? De koning in dit verhaal komt bij schaapsherders en ontdekt de waarde van het hebben van een beroep. Daarom wil hij dat de prins die met zijn dochter trouwt eerst bij ambachtslieden in de leer gaat en een praktisch vak leert! 

Een mooi verhaal dat kinderen laat nadenken over wat ze zelf later willen worden. Met nadruk op het belang van ambachten / werken met je handen. De kinderen krijgen door dit verhaal en het nagesprek meer waardering voor praktische beroepen (VMBO). Schooloptredens tussen 4 en 15 oktober 2021, voor groep 7 + 8 van PO, SBO, SO.