Kinderboekenweek

Foto bij de voorstelling: muis Frederick met attributen
De muis Frederick verzamelt geuren, kleuren, klanken en nog meer moois om de koude wintermaanden mee door te komen!

Aankondiging 2024: Thema ‘Lekker Eigenwijs!’ – ‘Frederick verzamelt zonnestralen’
Poppen-tafelspel-voorstelling voor 2 t/m 10 jaar + Workshops voor basisscholen

De Kinderboekenweek is van wo. 2 t/m zo. 13 okt. 2024 en het thema is ‘Lekker Eigenwijs!’, iets waar de kinderen, mijn poppen en ikzelf wel raad mee weten! De muis Frederick is op een bijzondere manier eigenwijs én gericht op schoonheid. De voorstelling is gebaseerd op het prentenboek ‘Frederick’, van Leo Lionni en door Femke Klein uitgebreid en omgezet tot poppenspel.  

De voorstelling is te boeken voor peuters (vanaf 2 jaar), kleuters en basisschool (tot 10 jaar), voor KDV, PSZ, PO (ook SBO en SO), bibliotheken en buurtfeesten. Ook een workshop erbij, waarin de kinderen zelf een verhaal leren schrijven, tekenen en vertellen, behoort tot de mogelijkheden! Neem voor meer informatie, kosten en boekingen z.s.m. contact op. 

Muisje Knibbelfijn, Kikker Kwekkerkwaak, Haasje Spring in ’t veld en Vosje Guldenvel zitten gezellig met zijn vieren in de warme want.

Terugblik 2023: Thema ‘Bij mij thuis’ – Poppenspel ‘Bij mij thuis in het dierenhuis’
Dierenvoorstelling voor peuters en voor 4 t/m 7 jaar + Herfst- en wintervariant

Ik speel de mooie tafelspel-voorstelling ‘Bij mij thuis in het dierenhuis’, gebaseerd op het oude sprookje ‘De verloren want’ en bekend van het prentenboek ‘Kan ik er ook nog bij’ van Loek Koopmans. Ik vertel mijn eigen, uitgebreidere versie van dit verhaal, gespeeld als tafelspel met prachtige dierenknuffels, aangevuld met attributen, liedjes en interactie met de kinderen. 

Ik heb een versie voor peuters en voor 4 t/m 7 jaar + Een herst- en een wintervariant. Ook nu nog is deze voorstelling te boeken voor KDV, PSZ, PO, SBO, SO, BSO, AZC, verjaardagsfeestjes en buurtfeesten. Het is een sfeervolle voorstelling, ik vertel het verhaal uit mijn hoofd en de dierenknuffels zijn erg geliefd bij de kinderen! Neem voor boekingen contact op. 

Groene dieren bij het thema ‘Gi-ga-groen’! Verhalen over een kikker, draak, krokodil, slang en rups. En Groene Frummel en Flexibibel zijn erbij!

Terugblik 2022: ‘Gi-ga-groen!’ – Verteloptreden speciaal voor bibliotheken
Vertelvoorstelling ‘Kleine Groene Frummel & andere dierenverhalen’

Verhalen over allemaal groene dieren, over een kikker die tóch weer uit de put springt, een dappere ridder die de draak temt, een slimme kip en een domme krokodil, een slang die kan dansen, een rups die… Kortom, lekker luisteren naar mooie verhalen! De groene, flexibele handpop Flexibibel heet de kinderen welkom en met zijn allen bedenken we een verhaal bij De Kleine Groene Frummel!

Een heerlijk verteloptreden, gericht op kinderen van ong. 4 – 10 jaar. Bedoeld voor voorstellingen in bibliotheken in regio Nijmegen en regio Veluwezoom en beschikbaar tussen 4 en 13 oktober 2022. Ook in de jaren daarná is deze vrolijke vertelvoorstelling vol dierenverhalen gewoon nog te boeken voor scholen en bibliotheken! Neem voor boekingen contact op. 

Gereedschap van ambachtslieden. In het verhaal komen een schaapsherder, smid, timmerman, pottenbakker en mattenvlechter voor.

Terugblik 2021: Thema ‘Worden wat je wil’
Verteloptreden ‘De Herderkoning’ (groep 7 + 8)

Wat moet je als je als koning na een schipbreuk aanspoelt in een ander land en geen vak hebt geleerd? De koning in dit verhaal komt bij schaapsherders en ontdekt de waarde van het hebben van een beroep. Daarom wil hij dat de prins die met zijn dochter trouwt eerst bij ambachtslieden in de leer gaat en een praktisch vak leert! 

Een mooi verhaal dat kinderen laat nadenken over wat ze zelf later willen worden. Met nadruk op het belang van ambachten / werken met je handen. De kinderen krijgen door dit verhaal en het nagesprek meer waardering voor praktische beroepen (VMBO). Schooloptredens tussen 4 en 15 oktober 2021, voor groep 7 + 8 van PO, SBO, SO.