Kerstmis

Als verhalenverteller heb ik mooie vertelprogramma’s met winterse verhalen en kerstverhalen, waarmee ik in november en december ook op jullie school, op uw bijeenkomst of in uw instelling kan komen vertellen! Ik treed met dit programma jaarlijks op voor kinderen, volwassenen en ouderen, op verschillende plekken in en rond Nijmegen en op verzoek ook verder weg. Uiteraard stem ik het vertelprogramma af op de doelgroep en de situatie:

  • Voor kinderen vertel ik in de weken voor de Kerstvakantie jaarlijks op basisscholen (ook speciaal onderwijs) winterverhalen en kerstverhalen. Zo’n vertelvoorstelling is mogelijk voor groep 1 t/m 8, het liefst per klas, met meerdere voorstellingen op één dag. Ik kies of schijf zelf de verhalen, studeer ze thuis in, vertel ze uit mijn hoofd én gebruik er attributen bij, wat het voor de kinderen mooi beeldend maakt. 

  • Voor volwassenen vertel ik sfeervolle winterse verhalen bij kerstbijeenkomsten van serviceclubs, verenigingen, of andere groepen. Ook kom ik bij kerstborrels voor het personeel van scholen, zorginstellingen en bedrijven. En ik vertel kerstverhalen in bibliotheken of buurthuizen. Het gaat om een vertelprogramma van 3 korte verhalen die samen zo’n 30 minuten duren, als onderdeel van uw kerstbijeenkomst.

  • Voor ouderen vertel ik bij kerstbijeenkomsten van ouderenbonden in verschillende regio’s. Ook vertel ik vaak voor ouderen op de somatische afdelingen van verpleeghuizen en woonzorginstellingen. Het gaat hierbij om het vertellen van enkele korte, sfeervolle verhalen én de uitwisseling met de ouderen, zodat zij eventueel hun herinneringen kunnen delen. Hier genieten de ouderen altijd zichtbaar van! 

In álle gevallen gaat het om prachtige verhalen met mooie beelden, die ik als verteller uit mijn hoofd vertel. Ik lees de verhalen dus niet voor, maar ik heb ze echt ingestudeerd en ik vertel ze op sfeervolle wijze en waar passend met interactie met het publiek. Deze kerstoptredens zijn dit jaar mogelijk van dinsdag 2 december t/m vrijdag 20 december 2024. Neem contact op, dan bespreken we uw wensen, de kosten en de mogelijkheden.

Reactie van de organisatoren van een vrouwen-serviceclub, na mijn verteloptreden op hun kerstbijeenkomst: “Je creëert een fijne sfeer en brengt je verhalen met veel liefde. Wat een werk heb je gestoken in het instuderen en in de attributen, dat is goed te merken. Het sloot ook mooi aan bij het thema van onze bijeenkomst. Dank je wel voor dit fijne moment. Het was knap verteld en zéker voor herhaling vatbaar in een volgend jaar!”

Kerstverhaal ‘Stille Nacht, Tovernacht’
Verhaal ‘Assepoester en het Kerstfeest’
Winterverhaal ‘Stefan, de glasblazer’