Wereldverteldag

Wereldverteldag & Wereldpoppenspeldag

Jaarlijks op 20 maart is het Wereldverteldag (World Storytelling Day) waarop 24 uur lang in alle talen over de hele wereld verhalen worden verteld. De eerste vertellingen zijn in Australië en Azië, wanneer wij nog slapen. En wanneer wij hier nagenieten, vertellen ze in Noord- en Zuid-Amerika hún verhalen. Kortom, een dag die de wereldwijde verbondenheid benadrukt en waarop het ambacht van verhalenverteller centraal staat! 

Ieder jaar is het de dag daarna, op 21 maart, Wereldpoppenspeldag (World Puppetry Day). Dat heeft een vergelijkbaar concept, maar dan gaat het om alle vormen van poppenspel wereldwijd. Ieder jaar zijn er in de week rondom deze twee dagen – aan het begin van onze lente – ook in Nederland allerlei optredens door Verhalenvertellers & Poppenspelers. En ook ik treed dit jaar rondom deze dagen weer extra veel op! 

Aanbod Vertelbedrijf 2023 & Boekingen Vertelvoorstelling

De vertelvoorstelling ‘Kleine Groene Frummel en andere dierenverhalen’ sluit goed aan bij het thema van Wereldverteldag – ‘Samen sterk’ – en het thema van Wereldpoppenspeldag – ‘Bossen en oerwouden’. Beide thema’s komen samen in de verhalen over een kikker die tóch weer uit de put springt, een dappere ridder die de draak temt, een slimme kip en een domme krokodil en andere mooie en spannende dierenverhalen.

Optreeddata zijn dinsdag 21 maart ’s morgens en ’s middags, woensdag 22 maart ’s middags, vrijdag 24 maart ’s morgens en ’s middags en zaterdag 25 maart ’s morgens en ’s middags. In overleg is optreden in de week erna ook mogelijk. Neem voor vragen en boekingen contact op. Ik kijk ernaar uit de kinderen kennis te laten maken met een échte Verhalenverteller en ze te laten genieten van mooie verhalen! 

Aanbod voor bibliotheken & Voor basisscholen

Dit jaar treed ik met deze voorstelling met verhalen, dierenknuffels en liedjes op in bibliotheken en op basisscholen. In bibliotheken gaat het om een voorstelling van ongeveer 60 minuten, die geschikt is voor kinderen van 4 – 10 jaar en hun ouders. De kosten voor bibliotheken bedragen € 125,- excl. 9 % BTW per voorstelling (+ € 25,- toeslag voor optredens op zaterdag + reiskosten OV wanneer het verder van Nijmegen vandaan is). 

Ik treed met deze vertelvoorstelling met verhalen, dierenknuffels en liedjes ook op voor PO, SBO en SO. Voor scholen betreft het een voorstelling van ongeveer 30 minuten per klas, gespeeld in de klas zelf en gericht op groep 3, 4, 5. De kosten bedragen € 225,- excl. 9 % BTW voor 3 voorstellingen achter elkaar op één school op dezelfde dag (+ reiskosten OV wanneer het verder van Nijmegen vandaan is). Hopelijk tot snel! 

Dierenknuffels uit de vertelvoorstelling
Optreden bij een bibliotheek
Verhalen vertellen met poppenspel erbij