Volwassenen

Als verhalenverteller vertel ik vaak en graag voor volwassenen, in persoonlijke of zakelijke setting, in museum of instelling, of kleinschalig in gezinsverband via zoomverhalen of huiskamerverhalen. In álle gevallen gaat het om één of meerdere sfeervolle verhalen die ik zelf zorgvuldig uitkies, passend bij de doelgroep en de setting. Ik vertel de verhalen uit mijn hoofd, ik lees ze dus niet voor, maar ik heb ze van te voren ingestudeerd en ik vertel ze ‘by heart’. 

Verteloptredens in persoonlijke of zakelijke setting

Voor volwassenen kan ik één of meerdere mooie verhalen komen vertellen in persoonlijke setting, bij een verjaardag, jubileum, familieweekend, bruiloft of uitvaart. Aangezien er – ook al duurt het verhaal zélf wellicht maar kort – veel tijd bij komt voor het overleg, het instuderen en aan reistijd, loont het wanneer het gaat om een grotere groep mensen, waardoor er vaak meer budget beschikbaar is. Neem vrijblijvend contact op voor overleg! 

Ik vertel regelmatig verhalen bij een vernissage, training, scholingsdag, conferentie of symposium. Dit kan als verhalend begin, luchtig intermezzo of sfeervolle afsluiting. Tevens vertel ik graag in musea, aansluitend bij het thema van de tentoonstelling. Ook kom ik bij serviceclubs, verenigingen en bedrijven om bijvoorbeeld tijdens hun kerstbijeenkomst op te treden. Neem contact op, dan bespreken we wensen, kosten en mogelijkheden. 

Zoomverhalen (Online vertellen)

Het gaat hierbij om één kort verhaal dat ik online vertel via Zoom voor slechts enkele mensen. U kunt mij als verhalenverteller boeken voor uzelf óf om een verhaal cadeau te doen. Zoomverhalen worden bijvoorbeeld geboekt voor ouderen, voor iemand die burn-out is, of wanneer een kind, volwassene of oudere in het ziekenhuis ligt. Het biedt een lichtpuntje in een moeilijk tijd, een sfeervol verhaal om bij weg te dromen. Neem direct contact op! 

Reactie na het vertellen van een verhaal online aan een gezin dat thuis luisterde en door een moeilijke periode ging: “Ik zag dát wat je vertelde echt voor me in mijn fantasie, zoals bij een prentenboek. Bijzonder dat dit ook bij vertellen via Zoom goed mogelijk is. Ik kon merken dat je veel ervaring hebt, óók in online vertellen. We hebben allebei genoten van je verhaal en zaten er helemaal in. We zagen alleen jou nog en niet meer het scherm.”

Huiskamerverhalen (In en om Nijmegen)

Hierbij kom ik bij u thuis één mooi verhaal vertellen (15 minuten). Het gaat niet om een optreden voor een groep mensen op een feest, maar om een kleine huiskamersetting. Kunt u wel wat positiviteit gebruiken, of heeft iemand het zwaar door een ziekte, handicap of ouderdom? Bestel een verhaal bij uzelf of bij diegene thuis: Een bijzonder moment om samen van te genieten en alles even te kunnen vergeten! Neem gerust contact op! 

Reactie na het vertellen bij een gezin thuis, bij hen in de tuin op een warme zomeravond: “Zoals altijd weer sterk verteld. Je had ons helemaal in je verhaal, want ‘De verhalen van de koningsdochter’ heb je knap geschreven. Ik vond het heerlijk rustgevend om naar dit sfeervolle verhaal te luisteren. De kinderen luisterden ook aandachtig en oma genoot ervan, het gaf haar even wat verlichting. Dank je wel voor je mooie huiskamerverhaal en graag tot ziens.”