Nieuws

‘Verzamel Zonnestralen’

Femke Klein heeft vanuit het Vertelbedrijf in het voorjaar van 2020 het project ‘Verzamel Zonnestralen’ ontwikkeld. Dit is in juni 2020 ingediend als ‘corona-cultuurproject’ bij de gemeente Nijmegen. Helaas waren er zoveel aanvragen, dat zij geen subsidie toegekend heeft gekregen. In aangepaste en kleinere vorm zal dit project eind zomer 2020 tóch worden uitgevoerd. Als Verhalenverteller & Poppenspeler trekt Femke Klein dan op haar fiets door de Nijmeegse wijken, met een poppenspel-versie, een vertel-versie en een Engelstalige variant. Zij speelt korte, intieme voorstellingen op straat voor wie zij tegenkomt. Zo verspreidt zij – net als de muis in het verhaal dat zij vertelt – met dit project schoonheid in een vreemde tijd!

Poppenspel 'Verzamel Zonnestralen'
Poppenspel ‘Verzamel Zonnestralen’
De hoofdfiguur Frederick, de veldmuis
De hoofdfiguur Frederick, de veldmuis
Als verhalenverteller, met handpop
Als verhalenverteller, met handpop

Straattheater Spanje

In februari 2020 heeft Femke Klein op Ibiza opgetreden als poppenspeler met de non-verbale straattheater-act ‘El mar azul’ (‘De blauwe zee’). Hierbij gebruikte ze de Zeepop, een zelfgemaakte handpop, en enkele zelfgemaakte attributen van vilt en wol. Het betrof een korte doorlopende act voor voorbijgangers (kinderen en volwassenen) op de boulevards. De act werd positief ontvangen, ze kreeg leuke reacties en zag bij veel langslopende mensen een glimlach verschijnen. Er borrelen al ideeën voor een volgende non-verbale act voor straattheater in binnen- en buitenland, ditmaal een act met een zelfgemaakte marionet, op muziek. 

Femke Klein met ‘El mar azul’, op Ibiza
De zelfgemaakte Zeepop, een handpop
Interactie in het straattheater-optreden

Huiskamertheatertje

In september 2020 is Femke Klein het Huiskamertheatertje ‘Het Groene Woud’ gestart, aan huis in Nijmegen. Ze had al langer de wens voor een huiskamertheater, maar zag dit groter voor zich. Nu in deze tijd door de maatregelen veel grotere optredens bij verpleeghuizen en scholen niet doorgaan, is de kleinschaligheid van een huiskamertheater juist een pluspunt! In de Herfstvakantie van 2021 heeft zij er haar eerste poppenspel-voorstelling gegeven, getiteld ‘De reis van de appel’. Negen dagen lang waren er dagelijks meerdere voorstellingen, telkens voor één gezin tegelijk. De kinderen en ouders hebben genoten! In de Adventtijd, december 2021, werden er in twee weekenden Adventsvoorstellingen gegeven. Met korte verhalen, een Maria-handpop, tafelspel en liedjes konden gezinnen toeleven naar Kerstmis. En er al plannen voor meer voorstellingen! De komende voorstelling vindt plaats in de voorjaarsvakantie, van za. 26 feb. t/m zo. 6 maart 2022. Kijk voor de beschrijving en om te reserveren op de pagina over het Huiskamertheatertje

Lierspel aan het begin van de voorstelling
Het eerste deel van ‘De reis van de appel’

Het tafelspel in het Huiskamertheatertje