Coaching

Ik bied Vertelcoaching en Poppenspel-coaching voor kinderen en volwassenen, individueel of in groepen. De coaching is bedoeld voor amateurs en professionals. Ik heb al meerdere collega-vertellers en collega-poppenspelers met tips en advies kunnen helpen. Kijk hieronder voor de mogelijkheden. Locatie, tijdsduur en frequentie in overleg. De kosten zijn afhankelijk van de opdracht. Neem gerust contact op om uw coahingwensen te bespreken.

Mogelijkheden voor coaching:

 1. Individuele Vertelcoaching

  Wil jij, of je kind leren hoe je verhalen kunt vertellen? En kun je geen cursus hiervoor vinden, óf wil je juist graag individueel gecoacht worden? Je kunt individuele vertelbegeleiding krijgen, om de week, online of live. Wanneer je al bezig bent als verhalenverteller (in opleiding) kun je ook (online of live) gecoacht worden bij het instuderen van een specifiek verhaal (aantal keer in overleg). Ik heb meerdere collega-vertellers geholpen met tips en advies, heb een vertellersduo gecoacht en geef een meisje van 9 jaar al een tijd individuele vertelbegeleiding. 

 2. Verteloefeningen Vertelkringen

  Er bestaan in Nederland vele Vertelkringen van (amateur- en professionele) verhalenvertellers, veelal aangesloten bij Stichting Vertellen. Zelf zit ik ook al jaren in zo’n Vertelkring in Nijmegen, met 12 verhalenvertellers die maandelijks samenkomen. Voor deze en andere Vertelkringen bied ik online en live verteloefeningen. U kunt mij inhuren om een keer bij jullie Vertelkring-bijeenkomst te zijn, meerdere verteloefeningen te geven en/of mee te denken over de structuur van de avond. Heb je zin om creatief en actief aan de slag te gaan? Neem dan contact op! 

 3. Coaching Poppenspelers

  Ik ken veel collega-poppenspelers die allen op een eigen manier werken en verschillende vormen van poppenspel beoefenen. Een overeenkomst is veelal de creativiteit in denken en spelen. Een zwak punt wat ik echter bij velen zie – en ook van hen zelf hoor – is de moeite met het maken van een verhaallijn. Velen denken associatief, maar kunnen wel wat hulp gebruiken om er één logisch verhaal met een duidelijke opbouw van te maken. Met mijn karakter, kennis en ervaring als poppenspeler én verhalenverteller kan ik juist dáár goed bij helpen! 

 4. Maandelijkse Vertelavond

  Van september 2022 t/m februari 2023 heb ik maandelijks een online Vertelavond georganiseerd voor verhalenvertellers uit Nederland en Vlaanderen. Men kon hier collega-vertellers ontmoeten, nieuwe verhalen oefenen, inspiratie opdoen en een gezellige avond hebben. Ook werkten we aan onze verteltechniek, want iedere maand gaf ik ook verteloefeningen waar we in tweetallen, in groepjes of plenair aan werkten. Heb je een verzoek voor zoiets, voor vertelcoaching of schrijfcoaching, online of live, individueel of met een groep? Neem contact op!